Mgr. v.d. Weteringstraat 132a
3581 EN te Utrecht
T 030 - 23 69 320 (algemeen nummer)
T 030 - 2 333 884 (consulententeam)
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Training ervaringsdeskundigheid familieleden

Steunpunt GGz Utrecht start voor de jaarwisseling 2012-2013 met een cursus ‘Samen Deskundig voor familieleden/naastbetrokkenen van mensen met psychische c.q. psychiatrische problematiek’. In de cursus leren de deelnemers om hun ervaringen als naastbetrokkene te benoemen en te verdiepen tot ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid. Hiermee kunnen zij andere familieleden ondersteunen, in gesprek gaan met hulpverleners en beleidsmakers, en vooral ook ontdekken hoe om te gaan met het familielid die steun en behandeling nodig heeft.

 

Voor wie is de cursus bedoeld?

Voor familieleden die al langere tijd zijn betrokken bij een directe naaste met psychische problematiek. De cursusbijeenkomsten zijn bedoeld om ervaringen uit te wisselen, vaardigheden te leren en thema’s uit te diepen. Het is dus geen groep voor therapie of iets dergelijks. Voorwaarde is dat deelnemers met enige afstand kunnen spreken over de eigen ervaringen en daar niet volledig door in beslag worden genomen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (maandag, dinsdag, donderdag) – tel.030-2369320

Download de flyer hier