Mgr. v.d. Weteringstraat 132a
3581 EN te Utrecht
T 030 - 23 69 320 (algemeen nummer)
T 030 - 2 333 884 (consulententeam)
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorjaarstrainingen 2015 'Samen Wijs uit Borderline"

Training ‘Samen wijs uit borderline’, In gesprek met ervaringsdeskundigen

Omgaan met Borderline is niet makkelijk. De weg door de hulpverlening is er een van vallen en opstaan. In de eerste plaats voor cliënten, maar soms ook voor hun hulpverleners. Het uitwisselingsprogramma ‘Samen wijs uit Borderline’ kan bijdragen aan een beter zicht op borderline problematiek.
In deze training gaat u in gesprek met mensen die zelf ervaring hebben met borderline. De training van één dagdeel richt zich op hulp- en dienstverleners die in hun werk met mensen met borderline te maken krijgen.

Nieuwe data open inschrijving:

Wanneer: dinsdag 10 februari 2015, dinsdag 21 april 2015 en dinsdag 16 juni 2015, telkens van 13.30 tot 16.30 u .

Waar: Kanaalweg 17c, 3526 KL Utrecht
Kosten: 85 euro per persoon

Aanmelden: Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De achtergrond1389098850
Aan de basis van de training staan de ervaringen van  mensen die in hun leven worstelen met  borderline. De ervaringen daarmee  en de ervaringen met  de hulpverlening bij borderline zijn in groepsbijeenkomsten uitgewisseld, bewerkt tot centrale thema’s en verwerkt tot een programma van één middag. ‘Samen wijs uit borderline’ is vanaf 2004 een onderdeel geweest van het project Samen deskundig van het Steunpunt GGZ Utrecht. In de afgelopen negen jaar zijn in dat verband meer dan 50 trainingen gegeven aan hulp en dienstverleners. De werkgroep staat vanaf juli 2013 op eigen benen, zet haar activiteiten zelfstandig voort en blijft zich verder ontwikkelen.

Programma
Het eerste deel van de training heet ‘Welkom in de GGz’. Daarin beschrijven ervaringsdeskundigen hun zoektocht naar hulp, behandeling en hoe het is om vervolgens met borderline verder te leven. Het centrale thema is je welkom weten en je afgewezen voelen en hoe dit in de verschillende aspecten van de hulpverlening tot uiting komt.

In het tweede deel ‘Constructief omgaan met destructiviteit’ staan de verschillen tussen mensen met borderline centraal. Wat de een baat, kan de ander schaden. Deze verschillen vragen om een aanpak op maat om gedrag bespreekbaar te maken. Opnieuw werken we vanuit ervaringsverhalen naar een uitwisseling en dialoog.

Meer informatie?
De training ‘Samen wijs uit borderline’ wordt aangeboden als één dagdeel voor hulpverleners. Er worden jaarlijks minimaal 6 trainingen met een open inschrijving georganiseerd, voor iedereen die in zijn / haar werk met borderline te maken heeft. De training ‘Samen wijs uit borderline’ is ook als teamtraining te volgen. U kunt een offerte op maat aanvragen.

Aanmelden:   Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk ook eens op www.samenwijsuitborderline.nl