Mgr. v.d. Weteringstraat 132a
3581 EN te Utrecht
T 030 - 23 69 320 (algemeen nummer)
T 030 - 2 333 884 (consulententeam)
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20 mei 2015: symposium depressie, in Utrecht

Op woensdag 20 mei 2015 zal er een symposium worden georganiseerd ter ere van de oratie van Prof dr Claudi Bockting. Graag nodigen wij jullie allen uit om bij zowel het symposium als de oratie aanwezig te zijn.

In dit symposium worden nieuwe inzichten op het gebied van het ontstaan en de instandhouding van depressie, alsmede de behandeling en de terugvalpreventie door onderzoekers en clinici uiteengezet. Ook wordt er een openbare supervisie gehouden, waarin prof. dr. Steven Hollon (VanderBilt University, USA) cognitieve therapie bij complexere casussen zal bespreken en illustreren.

Prof. dr. Filip Raes (KU Leuven, België) zal de wetenschap in beeld brengen met een lezing over de vloek van ‘crying boys’ schilderijen. Een deel van zijn expositie uit Museum Dr. Guislain in Gent zal worden tentoongesteld.

Het symposium wordt afgesloten met de oratie van prof. dr. Claudi Bockting, getiteld ‘My optimism wears heavy boots: Towards empirically driven tailored interventions, illustrated by depression research’.

Toegang tot het symposium bedraagt 40 euro. De oratie is vrij toegankelijk. Als u het symposium en/of de oratie wilt bijwonen, dan is aanmelding hiervoor noodzakelijk. Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zie voor nadere informatie bijgaande attachment (folder).