Mgr. v.d. Weteringstraat 132a
3581 EN te Utrecht
T 030 - 23 69 320 (algemeen nummer)
T 030 - 2 333 884 (consulententeam)
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4 september 2015: Congres Volwaardig Burgerschap en Psychiatrie

Zilveren Kruis en gemeente Utrecht nodigen u uit voor een congres georganiseerd door de Taskforce EPA Midden Westelijk Utrecht.

Het Platform Volwaardig Burgerschap, Zilveren Kruis Achmea, Altrecht, Gemeente Utrecht, Kwintes, Lister en Victas vormen samen de stuurgroep van deze Taskforce. Inmiddels  zijn onder andere UMCU en de huisartsen aangesloten.

We bevinden we ons in een tijd van transformatie van de zorg voor mensen met een ernstige psychische aandoening.  Herstellen, zoveel als mogelijk, in je eigen omgeving met de betrokkenheid van het eigen netwerk. Over de gehele linie neemt de intramurale capaciteit af en ontstaat er vraag naar meer gespecialiseerde GGZ-zorg in de wijk. Met de transitie langdurige zorg krijgen de gemeenten een veel grotere rol in de  ondersteuning aan inwoners met ernstige psychische aandoeningen.  

Vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid om deze transformatie goed te laten verlopen zijn de deelnemers aan deze Taskforce EPA in het najaar van 2014 met elkaar een spannend proces aangegaan.

De uitdaging is om te komen tot goede afstemming tussen het medisch en het sociaal domein waarin nieuwe werkvormen leiden tot meer gespecialiseerde GGZ in de wijk.

Het uiteindelijke doel hierbij is om in het werkgebied van de deelnemers  30% meer ‘herstel’ te bewerkstelligen voor mensen met ernstige psychische problemen. Dit in navolging van de ambitie van het document Over de Brug. Het gaat hierbij zowel om symptomatologisch herstel, persoonlijk herstel en  om herstel in de zin van participatie aan de samenleving.

De partners in de Taskforce willen u graag deelgenoot maken van dit proces dat zij samen doorlopen en van de plannen die zij voor de nabije toekomst hebben.

Pauline Meurs, voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving is één van de sprekers die met ons reflecteert op onze plannen en het proces. We hebben vertegenwoordigers van de belangrijkste stakeholders uitgenodigd: cliënten en familieorganisaties, verzekeraars, gemeentes, aanbieders, het ministerie van VWS,  en andere publieke diensten. 
Wij nodigen ú ook uit om met ons mee te denken.

Als u op basis van bovenstaande nieuwsgierig bent geworden en graag meedenkt, kunt u zich vast aanmelden. In dat geval krijgt u begin augustus onze notitie ‘Volwaardig burgerschap en psychiatrie’.

Medio augustus ontvangt u vervolgens aanvullende informatie over het programma en de sprekers.

Klik hier voor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waar

Congres Centrum Achmea te Zeist

Datum

vrijdag 4 september 2015

Tijd

12:00 uur - 18:00 uur