Mgr. v.d. Weteringstraat 132a
3581 EN te Utrecht
T 030 - 23 69 320 (algemeen nummer)
T 030 - 2 333 884 (consulententeam)
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondag 1 november 2015, 15-17 uur: De gesteldheid van de geestelijke gezondheid(szorg) in de Paardenkathedraal Utrecht

Wild Horses is een programma waarin maatschappij, wetenschap en kunst samenkomen. Bij elke editie nemen we een actueel thema uit een van onze  (Theater Utrecht) voorstellingen als vertrekpunt. Dit keer is dat de gesteldheid van de geestelijke gezondheid(szorg) in ons land aan de hand van onze nieuwe voorstelling Een soort Hades.VPRO-radiomaker Botte Jellema gaat in gesprek met prof. dr. Jan Derksen, schrijver van het boek Iedereen een psychische aandoening?, Floortje Schepers (hoofd van de afdeling psychiatrie van het UMC) en Stephan van Bendegem (psychiatrisch verpleegkundige) over hoe geestelijk gezond of ongezond Nederland is, er is theater door o.a. Peter Blok en Titus Muizelaar en prachtige muziek van Port of Call. 

 

Zondag 1 november a.s. openen we de deuren weer van huistheater De Paardenkathedraal. Dan vindt namelijk de derde editie plaats van Wild Horses: ons theatrale programma waar maatschappij, wetenschap en kunst samenkomen. Bij elke editie nemen we een actueel thema uit een van onze voorstellingen als vertrekpunt. Dit keer is dat de gesteldheid van de geestelijke gezondheid(szorg) in ons land aan de hand van onze nieuwe voorstelling Een soort Hades.
Speciaal voor deze gelegenheid  trakteren we u op een voorproefje uit  de voorstelling waarbij acteurs Peter Blok, Ilke Paddenburg, Titus Muizelaar en Hein vander Heijden twee korte scènes zullen spelen. Tot dan!

Wild Horses – achter de schermen bij Een soort Hades

Wat is de gesteldheid van de geestelijke gezondheid(szorg) in Nederland: wat heeft de huidige prestatiecultuur daar voor invloed op? Wat hebben de recente bezuinigingen in de zorg voor invloed op de patiënten? En krijgen psychiatrische patiënten door de verschuivingen in de zorg nog wel de juiste behandeling? Aan de hand van deze vragen gaan we in gesprek met enkele betrokkenen uit het veld:
Prof.dr. Jan Derksen, universitair hoofddocent psychodiagnostiek aan de sectie klinische psychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen. Floortje Scheepers, (jeugd) psychiater en hoofd psychiatrie van het UMC Utrecht en Stephan van Bendegem, sinds 25 jaar verpleegkundige op de gesloten psychiatrische afdeling van het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.
De presentatie van deze middag is in handen van journalist, presentator en documentairemaker BotteJellema (VPRO Radio 1). En de muzikale omlijsting wordt verzorgd door singer-songwriter Pieter van Vliet, die onder de naam Port of Call podia als Paradiso en Tivoli bespeelde. 
Zondag 1 november | 15:00 - 17:00 | Entree € 5,- (incl. consumptie)
Theater De Paardenkathedraal | Veeartsenijstraat 155