Inzet ervaringsdeskundigheid

Pilot gebiedsgebonden herstel Kanaleneiland

Om herstel en herstelondersteunende zorg vorm te geven in Utrecht is er besloten een samenwerkingsverband van zorginstellingen en cliëntenorganisaties op te starten gericht op de kwetsbare bewoners van Kanaleneiland met een AWBZ-indicatie. De pilot begint niet bij nul, want de afgelopen jaren is er al op diverse plaatsen en onderdelen ervaring opgedaan om herstel vorm te geven. Deze ervaringen (en die van andere plaatsen) hebben geleerd dat herstel alleen werkt als de aanpak integraal wordt vormgegeven en als de cliënten zelf hier een doorslaggevende rol in kunnen spelen. Het vormgeven van deze integrale aanpak en de cliënten zelf hier hun belangrijke rol in geven is het hoofddoel van deze pilot.

Steunpunt GGZ is een van de participerende partijen en brengt een ervaringsdeskundige professional in in de pilot die nauw samenwerkt met de ervaringscoaches van De Achterkant. Als u belangstelling heeft, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gebiedsteam Krachtig Overvecht Zuid

Buurtteam Krachtig Overvecht Zuid is een team van professionals afkomstig van verschillende maatschappelijke instellingen in Utrecht om de hulpverlening en ondersteuning van bewonersin Overvecht Zuid te verbeteren. Uitgangspunt is dat de burger, die in eenkwetsbare situatie terechtgekomenis, gebruik moet kunnen maken van zijn of haar eigen kracht. De professionals van het buurtteam Krachtig Overvecht Zuid kunnen hierbij een ondersteunende rol bieden. De probleemgebieden waar de professionals bij kunnen ondersteunen kunnen heel divers zijn, deze kunnen lopen van financiële schulden tot aan problemen op het gebied van huisvesting.

Steunpunt GGZ is een van de participerende partijen en brengt een ervaringsdeskundige professional in. Als u meer informatie wilt, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..