Mgr. v.d. Weteringstraat 132a
3581 EN te Utrecht
T 030 - 23 69 320 (algemeen nummer)
T 030 - 2 333 884 (consulententeam)
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Presentatie 'Borderline van binnenuit'

Op 20 oktober werd in Parnassos in Utrecht voor een enthousiast publiek van meer dan 100 mensen het boek 'Borderline van binnenuit' gepresenteerd. Dit is mede uitgegeven door  Steunpunt GGZ Utrecht. De presentatie volgde op de voorstelling 'Over de Grens'  over borderline, en een gesprek met enkele van de auteurs (foto) van het boek.

Volgens het Trimbosinstituut zijn er in Nederland naar schatting 100.000 mensen met borderline. Zij worden vaak door anderen als lastig en hinderlijk ervaren en kunnen in andermans ogen vreemd gedrag vertonen. Ook veel hulpverleners kijken negatief aan tegen borderliners. Op initiatief van het Steunpunt GGZ Utrecht is een training voor hulpverleners ontwikkeld die vanaf 2005 ongeveer zes keer per jaar wordt gegeven door ervaringsdeskundigen. Op veler verzoek doen zij als handreiking aan hulpverleners nu ook in Borderline van binnenuit hun verhaal.

In dit boek zoeken vrouwen met een Borderline Persoonlijkheidsstoornis (BPS) samen naar woorden die omschrijven hoe zij ‘hun’ borderline ervaren. Ze laten zien hoe ze er ieder op hun eigen manier mee hebben leren leven: niet met een algemene gebruiksaanwijzing, maar door acceptatie, zelfkennis en met vindingrijkheid.

Borderline van binnenuit is een ontwapenend boek dat hulpverleners aanspoort niet op afstand te blijven maar juist dichterbij te komen. In die nabijheid kan zichtbaar worden dat mensen met borderline gewone mensen zijn, maar dan ánders.  

Paul van Hoek docent bij de RINO en tien jaar werkzaam als sociaal-psychiatrisch verpleegkundige, schrijft over Borderline van binnenuit: ‘Prachtig, ontroerend, verhelderend en een verfrissende kijk op borderline. Ik hoop dat heel veel hulpverleners en mensen met borderline(achtige) problemen dit boek lezen!!’

 

Borderline van binnenuit, Handreiking aan hulpverleners

Anne Oude Egberink, Francis Wijnhoud & Viola van Rijnsoever

in samenwerking met Heleen Eversen, Margje Markus & Carolien Verpalen

ISBN 978-90-77024-63-8

112 pagina’s

Winkelprijs € 14,50

 

Het boek is uitgegeven door Uitgeverij de Graaff | Hooghiemstraplein 32 | 3514 AX Utrecht | 030 - 299 00 51 | www.uitgeverijdegraaff.nl

Het is verkrijgbaar via de website van de uitgever, de website van Steunpunt GGZ Utrecht en in de betere boekwinkel.