Mgr. v.d. Weteringstraat 132a
3581 EN te Utrecht
T 030 - 23 69 320 (algemeen nummer)
T 030 - 2 333 884 (consulententeam)
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie wil meewerken aan onderzoek naar psychose?

Dylan Paauwe is student van de Universiteit van Amsterdam en wil een afstudeeronderzoek doen naar de ervaring met Psychose. Dylan heeft die ervaring zelf ooit gehad en zoekt nu mensen die ooi een psychose hadden en daar met hem over willen praten in hetkader van dit onderzoek. Zie hieronder de korte informatie die hij geeft over het doel en de werkwijze: 

 

Onderzoek naar ervaringen met psychosepsychose

Ik ben een student medische antropologie en sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Vijf en een half jaar geleden heb ik zelf een psychose meegemaakt, en daar wil ik nu graag onderzoek naar doen, in het kader van mijn studie. Hiervoor ben ik, in samenwerking met Steunpunt GGZ Utrecht, op zoek naar mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Voor dat onderzoek zoek ik mensen die ooit een psychose hebben meegemaakt, met wie ik een interview wil houden over hun ervaring. Ik wil graag meer zicht krijgen op de gebeurtenissen, situaties en contacten met anderen, voorafgaand aan die psychose. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en de gegevens worden geanonimiseerd. De gesprekken gaan over uw persoonlijke ervaringen in een periode die misschien heel belastend was. Daarover in gesprek gaan, kan opnieuw belastend zijn, maar u bepaalt de grenzen.

 Ik wil niet naar een psychose kijken als 'afwijking' in de hersenen maar nagaan hoe gebeurtenissen, situaties en de omgang met anderen de psychose kunnen veroorzaken of verergeren. Ik hoop dat mijn onderzoek bijdraagt aan een beter begrip van de manier waarop sociale factoren bijdragen aan het ontstaan van een psychose. Dat is niet alleen wetenschappelijk interessant. Ook voor de mensen die gevoelig zijn voor psychose en hun omgeving is het van belang om daar meer greep op te krijgen. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkst en het hoofddoel van mijn onderzoek.

Als ik alle gegevens verzameld heb wil ik met alle mensen die hebben meegewerkt een bijeenkomst houden om de resultaten te bespreken.
Wilt u meewerken aan dit onderzoek, of heeft u vragen of opmerkingen neem dan contact op met mij via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel me op 0619766333. U kunt zich ook aanmelden via Steunpunt GGZ Utrecht bij Huub Beijers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of 030 2369320.

met vriendelijke groet,
Dylan Paauwe