Mgr. v.d. Weteringstraat 132a
3581 EN te Utrecht
T 030 - 23 69 320 (algemeen nummer)
T 030 - 2 333 884 (consulententeam)
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twee ervaringsdeskundigen Steunpunt GGZ overleden


Het is tijd, ik moet nu gaan
Ik zal geen afscheid nemen.
Kijk naar me uit in de regenbogen
hoog in de lucht.
Als de zon weer opkomt
en de hele wereld nieuw is
kijk dan naar me uit en hou van me
zoals ik van jou gehouden heb.

Wij zijn verslagen en zeer verdrietig door het bericht dat twee van onze ervaringsdeskundigen afgelopen week zijn overleden. Vrijdag bereikte ons het trieste bericht dat Antonia (To) Bleichrodt  afgelopen dinsdag is overleden. Op zaterdag hoorden we dat Kim Delfgou eenzelfde lot heeft getroffen.

We zijn erg ontdaan van deze intens verdrietige berichten.

To was één van onze ervaringsdeskundigen van het eerste uur, we kennen haar al jaren. Zij was een innemend en vertrouwd gezicht binnen het Steunpunt GGZ en een stukje van ons allemaal geworden. De laatste tijd was To minder actief, ze had daarin zelf een keuze gemaakt. Telefonisch en via de mail hielden we contact. To is 54 jaar geworden.
De crematie zal plaats vinden op maandag 1 december a.s. om 13:45 uur in aula 1 van crematorium Daelwijck, Floridadreef 7, Utrecht

Kim stond bij ons voor het verlangen gezien te worden als persoon. In 2012 schreef zij: “Het herstel zit in jezelf, maar wij kunnen ondersteunen om die herstellende kracht naar boven te halen.” Zij verloor dat gevecht echter te vaak tegenover hulpverleners en uiteindelijk tegenover het leven. “Zie de cliënt als gelijke ook al zit hij of zij nog zo in crisis. Luister naar wat gezegd en gevraagd wordt. Hierdoor schep je vertrouwen en een samenwerkingsrelatie. En zo kun je samen aan herstel werken.” Deze boodschap die zij ons achterlaat, geeft ons houvast. Kim is 36 jaar geworden. De uitvaart is op donderdag 4 december a.s. om 16:30u. in de aula van crematorium Noorderveld, Structuurbaan 1, Nieuwegein.

Wij wensen alle betrokkenen en familieleden van To en Kim veel sterkte toe bij dit verlies. Voor degenen die To of Kim gekend hebben en behoefte hebben om hierover contact te hebben met ons: 06-28415105 (Hilly Beuving) of 06-24248080 (Huub Beijers). Op maandagochtend 1 december houden wij intern een bijeenkomst voor ervaringsdeskundigen.