Mgr. v.d. Weteringstraat 132a
3581 EN te Utrecht
T 030 - 23 69 320 (algemeen nummer)
T 030 - 2 333 884 (consulententeam)
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PGB-budgethouders reageren onvoldoende op oproep SVB

images

Heeft u al contact gehad met SVB? Teveel budgethouders in Utrecht hebben nog niet gereageerd op de oproep van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) om hun actuele zorgoverenkomsten op te sturen. Sommigen zullen zich misschien niet realiseren dat dit betekent dat hun PGB per 1 januari aanstaande stopt, of niet meer uitbetaald kan worden. In de dagelijkse praktijk merken wij dat het probleem niet alleen bij de budgethouders ligt, maar dat SVB op dit moment achterstanden heeft in het werk en zeer slecht bereikbaar is. Het is echter hoe dan ook de eigen verantwoordelijkheid van de budgethouders om ervoor te zorgen dat hun documenten op tijd bij de Sociale Verzekeringsbank zijn. Komt u daar niet uit, of weet u niet waarover dit gaat? Bel ons dan op of bel de sociale verzekeringsbank (030-264 8200) voor uitleg. Doe uzelf niet tekort!.

Uw indicatie en recht op zorg na 1 januari 2015?
Budgethouders in de Gemeente Utrecht die voorheen een PGB hadden van het Zorgkantoor en op 1 januari 2015 overgaan naar de gemeente/ WMO, hebben onlangs een brief gehad van de gemeente waarin staat wat er met hun PGB gaat gebeuren in 2015.

In de brief vraagt de Gemeente u de gegevens van uw indicatie te controleren. Kloppen die gegevens niet, dan moet u binnen twee weken reageren! Controleer wat er van u bekend is, dat bepaalt mede waar u straks recht op heeft!

Alle indicaties worden minimaal verlengd tot 1 mei 2015, ook als uw indicatie eerder afloopt. In die periode gaat de gemeente met u na op welke manier de zorg in de toekomst ingevuld moet gaan worden. Voor mensen wier indicatie later dan 1 mei 2015 afloopt geldt dat hun indicaties aflopen op de aangegeven datum, maar dat uiterlijk per 1 januari 2016 alle indicaties vervallen.In die periode gaat de gemeente met u na op welke manier de zorg in de toekomst ingevuld moet gaan worden.

Hiervoor worden de medewerkers van de nieuwe buurtteams ingeschakeld. Het kan zijn dat dit ertoe leidt dat u ander zorg krijgt aangeboden, of uw PGB verliest.
Voorbeelden van de brieven van de gemeente Utrecht kunt u hier downloaden. Nota Bene het zijn voorbeeldbrieven met voorbeeldbedragen die alleen betrekking hebben op de gemeente Utrecht. Bel uw eigen gemeente als u wilt weten wat daar geregeld is. Er zijn zes verschillende mogelijkheden:

1. U heeft een indicatie voor uw kind die vóór 1 mei 2015 afloopt.

2. U heeft een indicatie voor uw kind die na 1 mei 2015 afloopt.

3. U heeft een indicatie voor ambulante zorg die vóór 1 mei 2015 afloopt. 

4. U heeft een indicatie voor ambulante zorg die na 1 mei 2015 afloopt

5. U heeft een indicatie voor intensieve zorg (met verblijf)  die vóór 1 mei 2015 afloopt. 

6. U heeft een indicatie voor intensieve zorg (met verblijf)  die na 1 mei 2015 afloopt.