Mgr. v.d. Weteringstraat 132a
3581 EN te Utrecht
T 030 - 23 69 320 (algemeen nummer)
T 030 - 2 333 884 (consulententeam)
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ervaringsdeskundigen gezocht voor RET-teams

Jaarlijks maken de GGZ-instellingen in Utrecht afspraken met Achmea over de invulling van de geestelijke gezondheidszorg .Dat doen ze door middel van ‘zorginkoop’. Cliëntenorganisaties kunnen door mee te werken aan verbetering van de  zorginkoop werken aan betere geestelijke gezondheidszorg in de regio Utrecht. th 1
De Cliëntenraad Altrecht gaat in samenwerking met Cliëntenbelang Utrecht en Achmea een Regionaal Expertise Team (RET) met ervaringsdeskundigen opzetten dat de criteria voor optimale zorg vanuit cliëntenperspectief gaat formuleren. Deze kwaliteitscriteria kunnen door de zorgverzekeraar in hun inkoopcriteria worden opgenomen.

Fact-teams

Het onderwerp waar het RET zich komend jaar op richt zijn de FACT-teams, een belangrijk onderwerp

dat een nauwe relatie heeft met de thema’s herstel en rehabilitatie, wijkgericht werken en beddenreductie. Het doen van onderzoek naar de werkwijze van de FACT-teams van Altrecht is een onderdeel van de werkzaamheden van de RET leden.

Voor dit RET team zoekt de centrale cliëntenraad naar een mix van vertegenwoordigers van patiënten- en familieorganisaties bij voorkeur ervaringsdeskundig. De RET-aanpak wordt gesteund door Steunpunt GGz die ervaringsdeskundigen oproept om zich hierbij aan te sluiten. Het team komt maximaal 8 keer bij elkaar en voert het onderzoek uit in 2015 binnen de FACT teams. Voor dat RET-team worden nog enkele deelnemers gezocht, bij voorkeur mensen die niet actief zijn in de cliëntenraad/raden.

Belangstellenden kunnen voor een oriënterend gesprek contact opnemen met Mariecken Groeneveld (06 1585 2574)of met Pieter Stapels (06 – 5185 8759).