Mgr. v.d. Weteringstraat 132a
3581 EN te Utrecht
T 030 - 23 69 320 (algemeen nummer)
T 030 - 2 333 884 (consulententeam)
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In memoriam Nanda Jansen: Ik ga leven in het Licht ....

“Volhouden en doorzetten zijn tekenen van enorme kracht.
Maar soms is een nog grotere kracht vereist om te durven loslaten”.
Ann Landernanda

Vorige week  dinsdag 3 november 2015 is Nanda Jansen overleden en afgelopen zaterdag is zij in besloten kring begraven op de gemeentelijke begraafplaats in Zeist. Nanda was een van de ervaringsdeskundigen die in verschillende van onze groepen en activiteiten participeerde. Zij was samen met haar hulphond ‘Knuffel’ voor velen van het Steunpunt GGZ een vertrouwd gezicht.

Nanda heeft actief een einde gemaakt aan haar leven door middel van euthanasie. Op 29 oktober hebben wij de gelegenheid gehad om afscheid van haar te nemen namens het Steunpunt GGZ en in de dagen tot haar overlijden ook nog regelmatig contact gehad.  

Nanda was getraumatiseerd in haar jeugd en had sinds 1986 contact met de psychiatrie. In haar blogs onder de naam ‘Vaif’, schreef zij over haar ervaringen. Lees de laatse blog van Nanda op de website van Altrecht. De laatste jaren werd de last van het leven in toenemende mate te zwaar en onaanraakbaar en verlangde zij ernaar afscheid te nemen. Kort geleden is daarvoor officieel toestemming verleend door de Levenseindekliniek. Een vertegenwoordiging van Steunpunt GGZ was op 7 november 2015 bij de besloten uitvaart, om haar de laatste eer te bewijzen. Wij gedenken de kracht en de steun die Nanda gaf, het vertrouwen dat zij schonk en haar vasberadenheid als het ging om de emancipatie van mensen met psychiatrische aandoeningen. 

Voor de ervaringsdeskundigen van Steunpunt GGZ is er op donderdag 12 november om 16:00 uur een herdenkingsbijeenkomst bij het Steunpunt GGZ, Mgr. van de Weteringstraat 132-a, 3581 EN Utrecht. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen.

De afbeelding van de blauwe irissen bij dit bericht is getekend door Nanda en staat op de voorkant van haar rouwkaart. Binnenin onderstaande tekst van Khalil Gibran:

Dit leven is ten einde.
Zij sluit zich over ons zoals de waterlelie zich sluit voor de komende dag.
Wat ons hier gegeven werd, zullen we bewaren,
en indien het niet voldoende is, dan zullen wij opnieuw samenkomen
en tezamen onze handen moeten uitstrekken naar de gever.
Vergeet niet dat ik tot je weer zal keren.

Huub Beijers (0624248080)
Hilly Beuving (0628415105)