Mgr. v.d. Weteringstraat 132a
3581 EN te Utrecht
T 030 - 23 69 320 (algemeen nummer)
T 030 - 2 333 884 (consulententeam)
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

'Verwarde man', de verhalenbundel van Mark Verhoogt

Op 11 maart 2016 verschijnt de verhalenbundel 'Verwarde man' van Mark Verhoogt. Mark Verhoogt was actief in de Samen Deskundig groep van Steunpunt GGZ Utrecht en bij 'Herstelverhalen schrijven'.

177Boekinformatie

Ondertitel: Leed en herstel in 40 verhalen
Auteur: Mark Verhoogt
ISBN: 978-90-770240-52-2
NUR: 875
Pagina's: 88
E-book: Na verschijnen ook verkrijgbaar als E-book
Prijs € 12,95


Mark Verhoogt was twintig jaar in behandeling bij de ggz. Zijn ziektegeschiedenis kent meerdere diagnoses. Een serie therapieën heeft in samenspel met persoonlijke groei het herstel uiteindelijk goed op gang gebracht. Met professionele hulp, beperkt tot af en toe een bezoek aan de huisarts, zoekt Mark nu een weg tussen de mijnen en valkuilen die bij zijn psychische kwetsbaarheden horen. Uit het beschrijven van ervaringen put hij kracht en inzicht. Het gaat van wanhoop en paniek tot diepe wanen en klein geluk, van afglijden naar opkrabbelen. De korte verhalen in dit boek geven samen een beeld van een psychiatrisch patiënt de psychiatrie voorbij.

Wilma Boevink in haar voorwoord:

Zo gaat dat …
… met een verwarde man. En het is eigenlijk niet om te lachen: leven met heftige pieken en dalen, psychosen. Toch is Mark Verhoogt in staat om zijn leven te beschrijven met een nuchtere ‘opgewektheid’, soms zelfs op een lichtvoetige manier. In een reeks korte verhalen komt een veelheid van aspecten uit zijn dagelijks leven aan de orde: de psychotische crises, hun aanloop, opnames, de zwartheid van de somberte, verlies, medicijnen, fietsen met de kindertjes, de gereedschapskist, een mysterieuze enveloppe. Als lezer word je in eerste instantie een beetje op het verkeerde been gezet: door de korte stukjes en een zekere mate van – ja, wat is het eigenlijk – een lichte vorm van ironie?

Lees het gehele voorwoord.

Lees één van de verhalen: Graancirkels.

Luister naar één van de verhalen: Sloot.