Omgaan met unieke mensen

De cursus 'omgaan met unieke mensen' is bedoeld voor hulp- en dienstverleners die in hun werk met mensen met diverse psychiatrische problemen te maken krijgen (WMO-loketmedewerkers, UWV medewerkers, vrijwilligers werkzaam in de psychiatrie e.a.). Het gaat om professionals die niet in psychiatrisch zijn geschoold, of die hun kennis en competenties op dit terrein willen verdiepen. In deze cursus gaat u in gesprek met verschillende mensen die zelf ervaring hebben met psychiatrische aandoeningen, zoals schizofrenie/psychose, manisch depressiviteit, borderline en posttraumatische stress-stoornis.

 

Omgaan met unieke mensen is ontwikkeld door mensen die zelf ervaring hebben met deze problematiek. Zij geven de cursus  samen met een ervaren trainer. De cursus is interactief, de ervaringsdeskundigen vertellen over de weg naar deze diagnose, de behandeling zelf en hoe het is om vervolgens met hun problematiek verder te leven.

Tijdens de cursus wordt gewerkt vanuit casuïstiek die de cursisten zelf inbrengen en vanuit ervaringsverhalen. Op daarvan wordt gewerkt aan dialoog, beraad, kennisoverdracht en competentieontwikkeling.

Wilt u meer informatie? Download dan hier de informatiefolder.

U kunt ook contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De cursus wordt wordt bij voorkeur in-company gegeven, in instellingen voor zorg en ondersteuning, zelfzijsnorganisaties en bij overheidsinstellingen.