psychiatrische problemen van binnenuit

Psychiatrische problemen van binnenuit betreft lessen die gegeven worden over psychiatrische problematiek, waarin ervaringsdeskundigen vertellen hoe ze hun problemen hebben ervaren en wat het hebben van beperkingen betekent in hun dagelijkse leven.

Gastlessen kunnen worden gegeven aan leerlingen van het voortgezet- en middelbaar onderwijs en aan studenten van Hogescholen en Universiteiten. Het is ook mogelijk dergelijek laagdrmepelige lessen te geven aan vrijwlligers in diverse organisaties.

Aspecten die aan bod kunnen komen zijn o.a.:

·        Herkennen van de aandoening

·        Bejegening

·        Macht en onmacht

·        Onbegrip

·        Omgaan met bepaald gedrag

De lessen zijn altijd interactief waarbij van verschillende leermiddelen en methoden gebruik gemaakt kan worden.

Deskundigheidsbevordering voor docenten behoort ook tot de mogelijkheden. Doel hiervan is het vroegtijdig leren herkennen van en het omgaan met psychische problemen bij  leerlingen of studenten

De cursus wordt in-company gegeven, in instellingen voor zorg en ondersteuning, cliëntenorganisaties,welfzijnsorganisaties. Belangstelling neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">. Wilt u meer informatie? Download dan hier de informatiefolder gastlessen beroepsonderwijs  en de folder vrijwilligerslessen.