Terugdringen van separatie

Het beleid van instellingen in de geestelijke gezondheidszorg is erop gericht om het aantal separaties van patiënten  terug te dringen. Separatie is geen makkelijk onderwerp, het is pijnlijk voor patiënten  en vaak ook voor hulpverleners.  In deze training wisselen patiënten en hulpverleners met elkaar uit over hoe het zover komt, hoe het voelt, hoe het doorwerkt en wat handelingsalternatieven zijn. Slotvraag is hoe het anders en beter kan. In het programma ‘terugdringen van separatie’ gaan ervaringsdeskundigen en hulpverleners daarover samen in gesprek.

De training is bedoeld voor behandelaren, (sociaal psychiatrisch) verpleegkundigen, persoonlijk begeleiders en andere professionals, werkzaam in een setting waarin zij te maken krijgen met crisis en separatie.

De training is interactief. Professionals krijgen in een georganiseerd proces van uitwisseling met ervaringsdeskundigen, die zelf ervarng hebben met separatie, zicht op de belevingswereld van cliënten voor, tijdens en na een separatie.

Tijdens de training werken we vanuit casuïstiek die de cursisten zelf inbrengen en vanuit ervaringsverhalen naar een uitwisseling en dialoog.

Dat gebeurt op een voor alle betrokkenen veilige en respectvolle manier waarin reflectie en beraad leidend zijn.

De cursus wordt in-company gegeven, in instellingen voor zorg en ondersteuning waar 'middelen en maatregelen' worden toegepast.
Belangstelling neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">. Wilt u meer informatie? Download dan
hier de informatiefolder.